Gehaktballen met limoen

Gehaktballen met limoen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram varkensgehakt
  • 2 theelepel vissaus
  • 1 theelepel oestersaus
  • 2 theelepel sambal oelek
  • 1 eiwit losgeklopt
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 eetlepels maïzena
  • 2 theelepel geraspte limoenschil
  • 4 citrusbladen (djeroek poeroet( in sliertjes
  • 4 eetlepels lente-ui gehakte
  • 1,25 dl plantaardige olie voor het bakken
  • zoete Thaise chilisaus om erbij te serveren

Instructies

  • Doe het varkensgehakt in een kom en schep er de vissaus, oestersaus, sambal oelek en het eiwit door.
  • Schep er dan de knoflook, maïzena, het limoenraspsel, de citrusbladen en lente-ui door.
  • Bevochtig uw handen en kneed alles goed door elkaar.
  • Verdeel het vlees mengsel dan in 16 stukjes en vorm die tot iets platte balletjes.
  • Verhit de plantaardige olie in een wok op een middelhoog vuur.
  • Doe een aantal gehaktballetjes tegelijk in de hete olie en bak ze 6 tot 8 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Dien heet op en geef er zoete Thaise chilisaus bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Varkensvlees / Vlees / Warme hapjes