Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geitenkaas-Gevulde Auberginerolletjes
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grillpan
Ingrediënten
▢
2
aubergines
▢
Ongeveer 5 eetlepels olijfolie
▢
1
sjalotje
▢
2
takjes
munt
▢
2
takjes
peterselie
▢
250
g
verse geitenkaas
▢
Zout
▢
Peper
Instructies
Verwarm de grillpan tot hij goed heet is.
Was de aubergines en snijd aan beide uiteinden dunne 'kapjes' af.
Snijd vervolgens de rest van de aubergines in de lengte in 6 dunne plakken.
Bestrijk de aubergineplakken met olijfolie en rooster ze in de grillpan gedurende ongeveer 3 minuten aan elke kant, tot ze mooi bruin en gaar zijn.
Keer ze halverwege om.
Pel en hak het sjalotje fijn.
Hak ook de munt en peterselie heel fijn.
Meng in een kom het fijngehakte sjalotje, munt, peterselie en de geitenkaas (op kamertemperatuur) door elkaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het geitenkaasmengsel over de geroosterde aubergineplakken.
Rol de aubergineplakken op en steek ze vast met cocktailprikkers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past goed bij de romige geitenkaas en de gegrilde smaak van de aubergine.
Voedingswaarden
Calories:
275
kcal
|
koolhydraten:
14
g
|
Protein:
11
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kaas
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Mediterraan
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch