Auberginerolletjes met geitenkaas

Allerhande maart 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • ca. 5 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 2 takjes munt
  • 2 takjes peterselie
  • 250 g verse geitenkaas Chèvre de Bellay
  • zout
  • peper

Instructies

  • Grillpan verwarmen tot gloeiend heet.
  • Aubergines wassen, in lengte aan beide kanten dun 'kapje' eraf snijden.
  • Rest in lengte elk in 6 dunne plakken snijden.
  • Aubergineplakken bestrijken met olie en in grillpan in ca. 3 minuten mooi bruin en gaar roosteren, halverwege keren.
  • Sjalotje pellen en fijnhakken.
  • Munt en peterselie heel fijn hakken.
  • In kom sjalot, munt, peterselie en geitenkaas (op kamertemperatuur) door elkaar mengen en op smaak brengen met zout en peper.
  • Geitenkaasmengsel over aubergineplakken uitstrijken.
  • Aubergineplakken oprollen en met cocktailprikker vaststeken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch