100gzachte geitenkaaschèvre de bellay of Bettine blanc, zonder korst
1bosuitjein ringetjes gesneden
Versgemalen zwarte peper
4kipfilets
100gArdenner ham
25gboter
½potgevogeltefondongeveer 190 ml
1eetlepelvloeibare honing
1eetlepelJapanse sojasaus of ketjap manis
Instructies
Rits de tijmblaadjes van de takjes en hak ze fijn.
Prak de geitenkaas fijn in een kom en meng met de bosuitjes, de helft van de fijngehakte tijm en zwarte peper naar smaak.
Snijd elke kipfilet overlangs diep in en vul de ontstane holte met een kwart van het geitenkaasmengsel.
Druk de inkeping goed dicht en wikkel de kipfilets strak in plakken ham.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfilets op matig vuur in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar, waarbij je ze regelmatig keert.
Leg de kipfilets op een warm bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Roer de gevogeltefond, honing, sojasaus en de rest van de tijm door het bakvet.
Roer de aanbaksels los en laat de jus op hoog vuur 2-3 minuten inkoken tot deze lichtgebonden is.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg de kipfilets op vier warme borden en schep de jus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gevulde kipfilet met honingjus vraagt om een witte wijn met wat body en een lichte zoetheid om de honingtoetsen te complementeren. Een Chardonnay uit Nieuw-Zeeland of een Viognier uit Frankrijk zou hier goed bij passen.