Vergeet de standaard desserts en trakteer jezelf op een waar hoogtepunt. Deze geroosterde geitenkaas is het bewijs dat een dessert zowel elegant als waanzinnig lekker kan zijn. De warme, zachte kaas, de zoete, kruidige portrozijnen en de knapperige walnoten komen samen in een hemelse combinatie. Het is het perfecte excuus om de avond in stijl af te sluiten en je gasten te verbazen met iets anders dan de gebruikelijke chocolade-lava-cake.
Roer de rozijnen, port en vanillesuiker door elkaar in een hoge kom.
Snijd de geitenkaas in 4 stukjes en de walnoten in grove stukken.
Bereiding:
Verwarm de rozijnen afgedekt in de magnetron op vol vermogen (700 Watt) gedurende circa 4 minuten.
Laat ze vervolgens afkoelen en breng ze op smaak met peper en een snufje kruidnagelpoeder.
Rooster de sneetjes brood in het broodrooster.
Steek met een uitsteekvormpje 4 rondjes uit het geroosterde brood.
Serveren:
Leg op elk bord een broodrondje en plaats de stukjes geitenkaas erop.
Verwarm de geitenkaas op het brood in de magnetron op vol vermogen gedurende circa 30 seconden.
Schep de warme portrozijnen ernaast en garneer met de walnoten.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer dit nagerecht direct nadat het uit de magnetron komt, zodat de geitenkaas heerlijk smeuïg blijft. Voor een extra touch kun je een paar druppels honing over de kaas laten lopen, dit benadrukt de zachtheid en zoetheid van het gerecht.Wijnadvies:Bij een zoet en tegelijkertijd hartig dessert als deze geroosterde geitenkaas past een wijn die de smaken mooi in balans brengt. Een zoete dessertwijn is een voor de hand liggende, maar uitstekende keuze. De zoetheid van de wijn vult de portrozijnen aan en snijdt door de rijke smaak van de geitenkaas. Een lichte port past ook perfect, omdat deze de portrozijnen versterkt en het geheel een extra feestelijk tintje geeft.