Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geitenkaas pannekoek
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Garde
Ingrediënten
▢
1
ei
▢
100
g
bloem
▢
2
eetlepel(s)
boter
▢
200
ml
volle melk
▢
250
g
cherrytomaten
▢
1
dunne prei
in ringetjes
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
125
g
champignons
fijn, in kwarten
▢
125
g
zachte geitenkaas
bijv. Bettine blanc
▢
½
zakje
verse peterselie
a 30 g, fijngehakt
Instructies
Bloem boven kom zeven, mespunt zout toevoegen.
Kuiltje in bloem maken, ei erboven breken en helft van melk toevoegen.
Met garde vanuit midden tot glad beslag roeren.
Rest van melk langzaam toevoegen tot beslag gewenste dikte heeft.
Peterselie erdoor roeren. In wok of hapjespan 1 el boter verhitten en prei met champignons en knoflook 5 min bakken.
Vuur laag draaien en tomaatjes toevoegen. Nog 5 min. zachtjes bakken, tot prei gaar is.
Groentemengsel op smaak brengen met zout en peper.
In koekenpan 1/2 el boter verhitten.
Van helft van beslag pannenkoek bakken.
Op warm bord leggen en warm houden (in aluminiumfolie of oven van 150 °C).
Rest van boter smelten en tweede pannenkoek bakken.
Groentemengsel over onderste helft van beide pannenkoeken verdelen.
Geitenkaas erboven verbrokkelen.
Pannenkoeken dubbelvouwen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Pannenkoeken