Geitenkaas pannekoek

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 100 g bloem
  • 2 eetlepel(s) boter
  • 200 ml volle melk
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 dunne prei in ringetjes
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 125 g champignons fijn, in kwarten
  • 125 g zachte geitenkaas bijv. Bettine blanc
  • ½ zakje verse peterselie a 30 g, fijngehakt

Instructies

  • Bloem boven kom zeven, mespunt zout toevoegen.
  • Kuiltje in bloem maken, ei erboven breken en helft van melk toevoegen.
  • Met garde vanuit midden tot glad beslag roeren.
  • Rest van melk langzaam toevoegen tot beslag gewenste dikte heeft.
  • Peterselie erdoor roeren. In wok of hapjespan 1 el boter verhitten en prei met champignons en knoflook 5 min bakken.
  • Vuur laag draaien en tomaatjes toevoegen. Nog 5 min. zachtjes bakken, tot prei gaar is.
  • Groentemengsel op smaak brengen met zout en peper.
  • In koekenpan 1/2 el boter verhitten.
  • Van helft van beslag pannenkoek bakken.
  • Op warm bord leggen en warm houden (in aluminiumfolie of oven van 150 °C).
  • Rest van boter smelten en tweede pannenkoek bakken.
  • Groentemengsel over onderste helft van beide pannenkoeken verdelen.
  • Geitenkaas erboven verbrokkelen.
  • Pannenkoeken dubbelvouwen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Pannenkoeken