Geitenkaas pannekoek

      Reacties uitgeschakeld voor Geitenkaas pannekoek

Geitenkaas pannekoek

Categorie kaas, Pannekoeken & Poffertjes
porties 4
Auteur Hetty van Es

Materialen

Wat gaat er in

  • 1 ei
  • 100 g bloem
  • 2 eetlepels boter
  • 200 ml volle melk
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 dunne prei in ringetjes
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 125 g champignons fijn, in kwarten
  • 125 g zachte geitenkaas bijv. Bettine blanc
  • 1/2 zakje verse peterselie a 30 g, fijngehakt

Hoe maak ik het klaar

  • Bloem boven kom zeven, mespunt zout toevoegen.
  • Kuiltje in bloem maken, ei erboven breken en helft van melk toevoegen.
  • Met garde vanuit midden tot glad beslag roeren.
  • Rest van melk langzaam toevoegen tot beslag gewenste dikte heeft.
  • Peterselie erdoor roeren. In wok of hapjespan 1 el boter verhitten en prei met champignons en knoflook 5 min bakken.
  • Vuur laag draaien en tomaatjes toevoegen. Nog 5 min. zachtjes bakken, tot prei gaar is.
  • Groentemengsel op smaak brengen met zout en peper.
  • In koekenpan 1/2 el boter verhitten.
  • Van helft van beslag pannenkoek bakken.
  • Op warm bord leggen en warm houden (in aluminiumfolie of oven van 150 °C).
  • Rest van boter smelten en tweede pannenkoek bakken.
  • Groentemengsel over onderste helft van beide pannenkoeken verdelen.
  • Geitenkaas erboven verbrokkelen.
  • Pannenkoeken dubbelvouwen.