Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gekarameliseerd Winterfruit met Kaneelstroop
Porties:
2
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
25
g
walnoten
▢
1
zachtzure appel
bijv. Elstar
▢
1
stevige handpeer
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
1
eetlepel
bruine basterdsuiker
▢
3
eetlepels
appelsap
▢
½
theelepel
kaneelpoeder
▢
1
eetlepel
rozijnen
▢
1
eetlepel
roomboter
Instructies
Snijd de walnoten in stukjes.
Schil de appel en peer, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
Snijd de appel en peer in dunne schijfjes en besprenkel ze met citroensap.
Verhit de roomboter in een wok.
Roerbak de schijfjes fruit gedurende ongeveer 30 seconden op halfhoog vuur.
Strooi de bruine basterdsuiker erover en laat al roerend smelten.
Voeg het appelsap, kaneelpoeder en rozijnen toe en laat het geheel ongeveer 1 minuut zachtjes sudderen.
Haal de wok van het vuur en roer de walnoten erdoor.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Dit gekarameliseerde winterfruit met kaneelstroop is heerlijk in combinatie met een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
13
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
18
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch