Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Gekarameliseerde Prei Pilaf met Geroosterde Citroenkip
Een heerlijk gerecht met gekarameliseerde prei pilaf en geroosterde citroenkip. Perfect voor een smaakvolle, uitgebalanceerde maaltijd.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Garde
Grill (of barbecue)
Kleine kom
koksmes
Koekenpan
pan met dikke bodem
snijplank
Ingrediënten
▢
1
citroen
sap
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
1
flinke
hand platte peterselie
fijngehakt
▢
250
g
dun gesneden ontbijtspek
▢
300
g
wilde rijst
▢
2
vegetarische bouillonblokjes
voor 1 liter bouillon
▢
6
flinke
preien
dun gesneden
▢
650
g
scharrelkipfilets
▢
½
kopje
olijfolie
▢
1
kopje
volle boerenyoghurt
▢
Boter
voor bakken
▢
Versgemalen zwarte peper
naar smaak
▢
Zout
naar smaak
Instructies
Maak de kipmarinade door citroensap, olijfolie, zout en zwarte peper te mengen.
Marineer de kipfilets hierin en laat ze 30 minuten tot een uur op kamertemperatuur staan, af en toe omdraaien.
Breng water aan de kook voor de bouillon.
Smelt boter in een pan met dikke bodem, bak de rijst gedurende 5 minuten tot het lichtbruin is.
Stoof de dun gesneden preiringen in een diepe koekenpan met een flinke klont boter tot ze lichtbruin worden.
Voeg vervolgens de ontbijtspekrepen toe en bak tot het spek knapperig is.
Voeg het spek en de prei toe aan de pan met de gebakken rijst en meng goed zodat elke korrel bedekt is met een laagje olie.
Voeg beetje bij beetje de bouillon toe aan de rijst totdat deze net onder water staat.
Plaats een deksel halfopen op de pan en laat de rijst sudderen totdat al het vocht is opgenomen.
Voeg op het laatst fijngehakte peterselie toe aan de rijst.
Rooster de gemarineerde kipfilets onder de grill gedurende 5 minuten aan elke kant of tot ze gaar zijn.
Barbecueën is ook een smakelijke optie.
Snijd de kipfilets diagonaal in plakken.
Meng in een kom de boerenyoghurt met peterselie en geperste knoflook.
Breng op smaak met zwarte peper en zout.
Verdeel de plakjes geroosterde kip over de borden.
Schep naast de kip 2 bolletjes pilaf met behulp van een ijsschep.
Bestrooi met extra gehakte peterselie voor kleur.
Serveer de knoflookyoghurt in een apart bakje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse witte wijn zoals Chardonnay of Sauvignon Blanc om de citrustonen van de kip te complementeren.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
3
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Rijst
Land van herkomst
Internationaal
Feestdagen etc
Pasen