Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gekruid Gehakt met Groene Pepersaus en Sperziebonen
Geniet van heerlijke gekruide gehaktschijven omwikkeld met katenspek, geserveerd met een romige groene pepersaus en sperziebonen.
Porties:
4
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
kom
mes
snijplank
cocktailprikkers
Garde
Ingrediënten
▢
1
blik
sperzieboontjes
▢
1
ei
▢
1
el
boter
▢
1
el
groene pepertjes
glas of blik
▢
2
beschuiten
▢
2
grote
uien
▢
2
tl
mosterd
▢
4
plakjes
katenspek
▢
50
gr
boter
▢
⅛
l
slagroom
▢
¼
l
bouillon
van tablet
▢
400
gr
gehakt half om half
▢
Allesbinder of maizena
▢
Nootmuskaat
naar smaak
▢
Peper
naar smaak
▢
Zout
naar smaak
Instructies
Doe het gehakt in een kom.
Voeg het ei, peper, zout, fijngemaakte beschuiten, mosterd en 1/3 van de gesneden uien toe.
Vorm 8 platte schijven van het gehakt en omwikkel de randen met katenspek.
Zet het vast met cocktailprikkers indien nodig.
Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktschijven op matig vuur onder een half gesloten deksel in ca.
10 minuten gaar en bruin.
Laat de sperzieboontjes goed uitlekken.
Haal de gehaktschijven uit de pan en houd ze warm.
Voeg de slagroom en bouillon toe aan de braadboter, roer goed door en voeg de groene peperkorrels toe.
Bind de saus met allesbinder of maizena en breng op smaak met peper en zout.
Fruit de rest van de uien in een el boter en roer de sperziebonen erdoor.
Voeg peper en nootmuskaat toe naar smaak.
Serveer de boontjes met de gehaktschijven en overgiet met de pepersaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een volle, droge rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of Merlot combineert goed met de hartige gehaktschijven en romige pepersaus.
Voedingswaarden
Calories:
415
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
29
g
|
Zout:
2.1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter