Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Gekruide gehaktballetjes met sambal en ketjap
Sappige en pittige gehaktballetjes op smaak gebracht met sambal, ketjap en kerrie. Een eenvoudig en snel recept voor een smaakvolle maaltijd.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
kom
Ingrediënten
▢
40
gram
boter
▢
½
ei
▢
250
gram
gehakt
▢
1
eetlepel
kerrie
▢
1
eetlepel
ketjap manis
▢
1
eetlepel
sambal
▢
1
volkorenbeschuit
Instructies
Verkruimel de beschuit boven een kom en roer er het ei, de sambal, de ketjap en de kerrie door.
Meng dit mengsel met het gehakt en draai er ± 20 balletjes van.
Verhit de boter in een braadpan en braad de balletjes in ± 20 minuten gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Lekker met gekookte rijst en eventueel gefruite uitjes door het gehaktmengsel voor extra smaak.
Wijnadvies
Een fruitige rode wijn, zoals een jonge Pinot Noir of een lichte rosé.
Voedingswaarden
Calories:
255
kcal
|
koolhydraten:
3
g
|
Protein:
13
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Hoofdgerechten
/
Lunch
/
Rijst
/
Rundvlees
Land van herkomst
Indonesië