Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gele Kokosrijst
Nasi Kuning
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
24
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
zonnebloemolie
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
fijngesneden
▢
500
g
pandanrijst
▢
1
eetlepel
gemalen kurkuma
▢
1
theelepel
gemalen korianderzaad
▢
1
theelepel
gemalen komijn
▢
1
stengel
citroengras
sereh
▢
400
ml
kokosmelk
▢
½
komkommer
▢
1
rode peper
in lange dunne reepjes
Instructies
Verwarm de zonnebloemolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes.
Voeg de rijst, kurkuma, korianderzaad en komijn toe en bak kort mee.
Snijd de citroengrasstengel open en steek deze in de rijst.
Schenk de kokosmelk met 300 ml water bij de rijst en breng al roerend aan de kook.
Kook de rijst in een open pan op matig vuur gaar gedurende ongeveer 15 minuten.
Neem de pan van het vuur, roer de rijst om en laat deze zonder deksel even droogstomen.
Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes.
Schep de rijst op een serveerschaal, verwijder de citroengrasstengel.
Garneer de rijst met plakjes komkommer en rode peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij dit gerecht past een frisse, fruitige witte wijn zoals een Gewürztraminer of een Riesling uit Duitsland.
Voedingswaarden
Calories:
480
kcal
|
koolhydraten:
80
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
14
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
Land van herkomst
Indonesië
Geschikt voor Dieët:
Veganistisch
/
Vegetarisch