Marineer de varkensvleesblokjes minstens 1 nacht in een schaal met de appelwijn of appelsap, wijnazijn of appelazijn, het fijngehakte sjalotje, 1 theelepel tijm, zout en peper.
Snijd de uien in partjes en de koolraap in blokjes of reepjes.
Schrap de krieltjes indien nodig en snijd de appels in partjes.
Verhit in de roerbakpan de bakboter en bak het drooggedepte vlees al omscheppend bruin.
Bak de uien mee, pers de knoflook erboven uit, strooi er 1/2 theelepel tijm over, voeg de koolraap en aardappelen toe en bak alles op hoog vuur al omscheppend 5 minuten.
Zeef de marinade en voeg de honing toe.
Giet de marinade bij het gerecht en laat het 15 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
Schep af en toe om.
Warm de appelpartjes tot slot mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Dit is een complete maaltijd, maar een knapperige groene salade past er goed bij.Wijnadvies:Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Pinot Blanc, of een lichte rode wijn, zoals een Beaujolais.