Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde lamskoteletten
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
marineertijd
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koelkast
Koekenpan
Ingrediënten
▢
2
lamskoteletten
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
tl
kurkuma
▢
1
tl
komijnpoeder
▢
1
tl
paprikapoeder
▢
1
tl
oregano
▢
1
tl
tijm
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
tl
tomatenpuree
▢
zout
peper
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Pel en snipper de knoflook.
Meng in een schaal de kurkuma, komijn, paprikapoeder, oregano, tijm, knoflook, peper met 1 el olijfolie tot een marinade.
Verdeel de marinade over de koteletten en laat deze minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
Verhit de resterende olie in een koekenpan.
Bak de koteletten met de marinade.
Voeg de tomatenpuree toe en laat deze meebakken.
Afhankelijk van de dikte zo'n 5 minuten per zijde.
Strooi een klein beetje zout over de koteletten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met frietjes en een tomatensalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lamsvlees