Gemarineerde lamskoteletten

Gemarineerde lamskoteletten

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
marineertijd 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 lamskoteletten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 tl tomatenpuree
  • zout peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Meng in een schaal de kurkuma, komijn, paprikapoeder, oregano, tijm, knoflook, peper met 1 el olijfolie tot een marinade.
  • Verdeel de marinade over de koteletten en laat deze minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
  • Verhit de resterende olie in een koekenpan.
  • Bak de koteletten met de marinade.
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat deze meebakken.
  • Afhankelijk van de dikte zo’n 5 minuten per zijde.
  • Strooi een klein beetje zout over de koteletten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met frietjes en een tomatensalade.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Lamsvlees