2eetlepelsolieoptioneel, voor het insmeren van de bakplaat
Instructies
Meng in een kom de honing, tomatenpuree, sojasaus, geperste knoflook, zout, peper en paprikapoeder goed door elkaar tot een gladde marinade.
Leg de spareribs in een grote schaal of een hersluitbare zak.
Giet de marinade over de spareribs en zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn.
Masseer de marinade goed in het vlees.
Dek de schaal af of sluit de zak en laat de spareribs minimaal 1 dag (24 uur) in de koelkast marineren, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet eventueel een ovenschaal of bakplaat licht in met de olie om te voorkomen dat de spareribs aanbakken.
Haal de gemarineerde spareribs uit de koelkast en leg ze in de voorbereide ovenschaal of op de bakplaat.
Braad de spareribs in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze gaar zijn en een mooie kleur hebben.
Je kunt ze eventueel na 15 minuten losjes afdekken met aluminiumfolie om te voorkomen dat de bovenkant te snel verbrandt.
Controleer of het vlees gaar is door er met een vork in te prikken; het moet makkelijk van het bot afkomen.
Serveer de gemarineerde spareribs direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met friet, aardappelsalade, coleslaw of maïs van de cob.Wijnadvies:Een fruitige rode wijn zoals een Zinfandel of een Shiraz past goed bij de zoete en hartige smaken van de marinade. Een stevige rosé of een amberkleurig bier zijn ook goede opties.