Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarmerde cake
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Cakevorm
Lepel
Ingrediënten
▢
200
gram
boter
▢
200
gram
kristalsuiker
▢
4
eieren
▢
200
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
30
gram
suiker
▢
15
gram
gezeefde cacao
▢
1
eetlepel
melk
Instructies
Verwarm de oven voor op 160°C.
Vet een cakevorm flink in met boter en bestrooi met bloem.
Klop de 200 gram boter en kristalsuiker tot een luchtige massa.
Voeg een voor een de eieren toe, goed roeren na elke toevoeging tot ze volledig zijn opgenomen.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg dit geleidelijk toe aan het mengsel.
Meng alles goed door elkaar.
Verdeel een derde van het deeg en meng dit met 30 gram suiker, de gezeefde cacao en de melk.
Giet de helft van het naturel deeg in de cakevorm, gevolgd door het chocoladedeeg en dan de rest van het naturel deeg.
Maak met een mes een marmerpatroon door voorzichtig door het beslag te roeren.
Bak de cake in ongeveer 1 1/2 uur in de voorverwarmde oven tot hij gaar en goudbruin is.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake