Gemarmerde cake

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram boter
  • 200 gram kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 30 gram suiker
  • 15 gram gezeefde cacao
  • 1 eetlepel melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Vet een cakevorm flink in met boter en bestrooi met bloem.
  • Klop de 200 gram boter en kristalsuiker tot een luchtige massa.
  • Voeg een voor een de eieren toe, goed roeren na elke toevoeging tot ze volledig zijn opgenomen.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg dit geleidelijk toe aan het mengsel.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel een derde van het deeg en meng dit met 30 gram suiker, de gezeefde cacao en de melk.
  • Giet de helft van het naturel deeg in de cakevorm, gevolgd door het chocoladedeeg en dan de rest van het naturel deeg.
  • Maak met een mes een marmerpatroon door voorzichtig door het beslag te roeren.
  • Bak de cake in ongeveer 1 1/2 uur in de voorverwarmde oven tot hij gaar en goudbruin is.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 8 g | Vet: 30 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Cake