Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geparfumeerd Bananendessert met Citroen en Appelmoes
Geniet van een heerlijk, licht bananendessert, gebakken met appelmoes en een frisse citroensmaak. Ideaal voor een gezond en lekker nagerecht!
Porties:
4
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
Oven
rasp
Ingrediënten
▢
4
kleine
rijpe bananen
▢
200
g
ongezoete appelmoes
▢
Rasp van een onbehandelde citroen
▢
1
eetlepel
hittebestendige zoetstof in poedervorm
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Pel de bananen en halveer ze in de lengte.
Leg de halve bananen, zij aan zij, in een ovenschaal.
Meng de citroenrasp door de appelmoes en verdeel de appelmoes over de bananen.
Bestrooi het geheel met de poedervormige zoetstof.
Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven.
Serveer warm of koud naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een glas lichte, zoete witte wijn zoals een Moscato past goed bij dit dessert.
Voedingswaarden
Calories:
120
kcal
|
koolhydraten:
28
g
|
Protein:
1
g
|
Vet:
0.5
g
|
Zout:
0.01
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Calorie Arm
/
Flexitarisch
/
Lactosevrij
/
Suikervrij