Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gepocheerde Zeebaars met Frisse Tomatensalsa
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
tomaten
▢
½
dl
olijfolie
▢
½
eetlepel
poedersuiker
▢
1
stengel
bosui
▢
Peper & zout
▢
4
zeebaarsfilets met vel
▢
1
liter
visbouillon
▢
1 ½
eetlepel
azijn
Instructies
Zet een kruisje in de onderkant van de tomaten en stoom ze vervolgens gedurende 1 minuut op 90°C in een stoomoven.
Stop het kookproces door de tomaten direct in koud water onder te dompelen.
Verwijder de velletjes van de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de zaden.
Snijd de tomaten vervolgens in blokjes (brunoise) en doe ze in een schaal.
Snijd de bosui in dunne ringen en voeg ze toe aan de tomaten.
Meng de olijfolie, poedersuiker en sherryazijn naar smaak toe.
Roer alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Leg de zeebaarsfilets met het vel naar boven in een dichte stoomovenpan.
Schenk de visbouillon eroverheen en stoom de vis op 100°C gedurende 5 minuten.
Dresseer de tomatensalsa in het midden van de borden.
Haal de visfilets voorzichtig uit de bouillon en leg ze kort op een schone keukendoek om overtollig vocht te verwijderen.
Breng de vis op smaak met zout en leg de filets op de tomatensalsa.
Druppel wat olijfolie over de vis.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo past goed bij dit gerecht.
Serveer de gepocheerde zeebaars met basmatirijst voor een complete maaltijd.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koemelk allergie
/
Lactosevrij
/
Suikervrij
/
Tarwevrij
/
Zout arm