Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gepofte aardappel met avocadosaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
Ingrediënten
▢
4
grote
vastkokende aardappelen
schoongeboend
▢
peper
▢
zout
▢
1
rijpe avocado
▢
1
teentje
knoflook
gesnipperd
▢
2
eetlepel(s)
zure room
▢
2
eetlepel(s)
fijngehakt korianderblad
▢
tabasco
Instructies
Kook de aardappelen 10 minuten in water met zout.
Giet ze af en prik ze met een vork rondom in.
Verpak ze in aluminiumfolie.
Pof de aardappelen 30-40 minuten in een voorverwarmde oven (225 °C).
Schil de avocado, wip de pit eruit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Doe dit met de knoflook, de zure room en 1 eetlepel van het korianderblad in een hoge kom en pureer alles met een staafmixer.
Breng op smaak met tabasco, peper en zout.
Snijd de aardappelen door de folie heen door en schep er een flinke lepel van de avocadosaus in.
Bestrooi met het korianderblad en serveer met de rest van de saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een gegrilde tournedos en een groene salade.
Wijnadvies:
Kaapse Vreugd, Chenin Blanc, wit, Zuid-Afrika
Info:
De knalgroene avocadosaus zit vol gezond vet en levert vitamines B en E. Vitamine E beschermt de huid tegen vroegtijdige veroudering.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch