Gepofte aardappel met avocadosaus
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Kook de aardappelen 10 minuten in water met zout.
- Giet ze af en prik ze met een vork rondom in.
- Verpak ze in aluminiumfolie.
- Pof de aardappelen 30-40 minuten in een voorverwarmde oven (225 °C).
- Schil de avocado, wip de pit eruit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
- Doe dit met de knoflook, de zure room en 1 eetlepel van het korianderblad in een hoge kom en pureer alles met een staafmixer.
- Breng op smaak met tabasco, peper en zout.
- Snijd de aardappelen door de folie heen door en schep er een flinke lepel van de avocadosaus in.
- Bestrooi met het korianderblad en serveer met de rest van de saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een gegrilde tournedos en een groene salade.