Gepofte aardappel met avocadosaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 grote vastkokende aardappelen schoongeboend
  • peper
  • zout
  • 1 rijpe avocado
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 2 eetlepel(s) zure room
  • 2 eetlepel(s) fijngehakt korianderblad
  • tabasco

Instructies

  • Kook de aardappelen 10 minuten in water met zout.
  • Giet ze af en prik ze met een vork rondom in.
  • Verpak ze in aluminiumfolie.
  • Pof de aardappelen 30-40 minuten in een voorverwarmde oven (225 °C).
  • Schil de avocado, wip de pit eruit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  • Doe dit met de knoflook, de zure room en 1 eetlepel van het korianderblad in een hoge kom en pureer alles met een staafmixer.
  • Breng op smaak met tabasco, peper en zout.
  • Snijd de aardappelen door de folie heen door en schep er een flinke lepel van de avocadosaus in.
  • Bestrooi met het korianderblad en serveer met de rest van de saus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een gegrilde tournedos en een groene salade.

Wijnadvies:

Kaapse Vreugd, Chenin Blanc, wit, Zuid-Afrika

Info:

De knalgroene avocadosaus zit vol gezond vet en levert vitamines B en E. Vitamine E beschermt de huid tegen vroegtijdige veroudering.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch