Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gepofte Aardappelbootjes met Kalkoenham en Zonnige Eitopping
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
grote
aardappels
met schil
▢
4
kleine
eieren
▢
Kalkoenham
in fijne stukjes gesneden
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
▢
Een beetje
roomboter
Instructies
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Boen de aardappels met schil schoon en wikkel ze elk in aluminiumfolie.
Pof ze ongeveer 1 1/2 uur in de voorverwarmde oven.
Bak ondertussen de kalkoenhamstukjes zachtjes aan in een beetje roomboter.
Haal de gepofte aardappels uit de oven en snijd elke aardappel in tweeën.
Hol het midden van elke aardappelhelft uit, gebruik het verwijderde gedeelte voor bijvoorbeeld aardappelpuree of gooi het weg.
Bestrooi het binnenste van elke aardappelhelft met een snufje zout en verdeel de kalkoenhamstukjes over de aardappelbootjes.
Breek boven elke aardappelhelft voorzichtig een ei en bestrooi met peper en zout naar smaak.
Plaats de gevulde aardappelbootjes terug in de oven en bak totdat de eieren gestold zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de heerlijke aardappelbootjes warm, bijvoorbeeld als bijgerecht bij vlees of kip.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Ei
/
Gevogelte
/
Groenten
/
Kalkoen