Gepofte Aardappelbootjes met Kalkoenham en Zonnige Eitopping

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 grote aardappels met schil
  • 4 kleine eieren
  • Kalkoenham in fijne stukjes gesneden
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Een beetje roomboter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  • Boen de aardappels met schil schoon en wikkel ze elk in aluminiumfolie.
  • Pof ze ongeveer 1 1/2 uur in de voorverwarmde oven.
  • Bak ondertussen de kalkoenhamstukjes zachtjes aan in een beetje roomboter.
  • Haal de gepofte aardappels uit de oven en snijd elke aardappel in tweeën.
  • Hol het midden van elke aardappelhelft uit, gebruik het verwijderde gedeelte voor bijvoorbeeld aardappelpuree of gooi het weg.
  • Bestrooi het binnenste van elke aardappelhelft met een snufje zout en verdeel de kalkoenhamstukjes over de aardappelbootjes.
  • Breek boven elke aardappelhelft voorzichtig een ei en bestrooi met peper en zout naar smaak.
  • Plaats de gevulde aardappelbootjes terug in de oven en bak totdat de eieren gestold zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de heerlijke aardappelbootjes warm, bijvoorbeeld als bijgerecht bij vlees of kip.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Ei / Gevogelte / Groenten / Kalkoen
Land van herkomst Wereldkeuken