Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
German-style Gehaktbrood Burger
Deze German-style gehaktbrood burger combineert sappig gehaktbrood met een romige mosterddressing, verse tomaat en knapperige sla, geserveerd op een sesambroodje voor een stevige maaltijd.
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
4
verse
sesambolletjes
▢
4
plakjes
gehaktbrood
ongeveer 1 cm dik
▢
2
tomaten
in plakjes gesneden
▢
IJsbergsla of krulsla
▢
2
eetlepels
mayonaise
▢
2
eetlepels
zure room
▢
2
theelepels
mosterd
▢
Zout en peper naar smaak
▢
Olie en boter voor het bakken
Instructies
Verhit een koekenpan met een beetje olie en een klontje boter.
Bak de plakjes gehaktbrood aan beide kanten goudbruin.
Meng ondertussen de mayonaise, zure room en mosterd, en breng op smaak met zout en peper.
Leg wat sla op de onderkant van de sesambroodjes en voeg een beetje van de dressing toe.
Verdeel de plakjes tomaat over de broodjes.
Leg het gehaktbrood op de tomaten en lepel er wat van de dressing overheen.
Plaats de bovenkant van het broodje erop en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer deze burger met een volle Duitse pils of een frisse witte wijn zoals een Riesling voor een perfecte balans van smaken.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
22
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Hoofdgerechten
/
Vlees
Land van herkomst
Duitsland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
/
Notenvrij
Feestdagen etc
Picknick
/
Verjaardag