Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gerookte Forel met Romige Dillesaus
Geniet van perfect gerookte forel met een romige dillesaus, een heerlijk Hollands gerecht dat de delicate smaak van vis benadrukt.
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
rookoven
Rooster voor rookoven
kookpan
Garde
Ingredients
▢
4
forellen
▢
Olie
▢
Zout
▢
2
dl
visbouillon
▢
½
dl
droge witte wijn
▢
1
dl
crème fraîche
▢
40
g
boter
▢
Peper
▢
4
el
dille
Instructions
Maak de forellen schoon en dep ze droog.
Vet het rooster van de rookoven in met olie.
Plaats de forellen op het rooster en rook ze gedurende 25 minuten.
Bestrooi de forellen met zout en houd ze warm.
Maak de saus door visbouillon en witte wijn in te koken tot de helft.
Voeg de crème fraîche toe en verhit de saus zachtjes.
Klop de boter in kleine vlokjes door de saus tot deze romig is.
Breng op smaak met zout en peper.
Roer de dille door de saus.
Serveer de forellen direct met de saus apart erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
4
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
24
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij