4kookvaste aardappelsgeschild en in blokjes gesneden
1dlbouillon
1eetlepelazijn
2eetlepelsolijfolie
2eetlepelsyoghurt
1theelepelmosterd
2augurkenin blokjes gesneden
1bosuiin fijne ringetjes gesneden
Zout
Peper
Instructies
Voor de gerookte zalm carpaccio:
Meng de olijfolie, balsamicoazijn, honing, mosterd en suiker voor de dressing.
Leg de plakjes gerookte zalm in een cirkel op de borden en besprenkel ze met de dressing.
Voor de aardappelsalade:
Kook de aardappelsblokjes gaar.
Verwarm de bouillon en meng deze met mosterd, azijn en peper.
Voeg olijfolie en yoghurt toe en roer door tot een dressing.
Roer de aardappelblokjes, augurken en bosui door de dressing tot een aardappelsalade.
Leg op het midden van de zalm een metalen ring van ongeveer 5 cm doorsnede en vul deze met de aardappelsalade.
Verwijder voorzichtig de ring en serveer het gerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
De gerookte zalm en de aardappelsalade vragen om een frisse, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay. Hun levendige smaken zullen mooi samengaan met de rijke smaak van de zalm en de aardappelsalade.