Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gerookte zalmmuffins met roomkaas
Porties:
10
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
230
g
roomkaas met zalmsmaak
▢
125
g
roomkaas met kruiden
▢
125
ml
room
▢
4
eieren
▢
45
g
bloem
▢
100
g
gerookte zalm
heel fijn gesneden
▢
4
eetlepel(s)
verse peterselie of dille
fijngehakt
▢
versgemalen peper
▢
30
ml
citroensap
▢
fijn geraspte citroenschil
▢
houd een beetje roomkaas
peterselie/dille en zalmreepjes apart voor de garnering
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een muffinbakvorm goed in met olie.
Strooi wat bloem in de muffinvormpjes en schud de overtollige bloem er uit.
Meng de roomkaas en room. Voeg de eieren toe en meng goed.
Mix de bloem erdoor en vervolgens de zalm, peterselie (of dille), peper, citroensap en -schil en meng het geheel nog eens goed.
Schep het mengsel in de muffinvormpjes (vul elk vormpje voor drie kwart) en bak 20 minuten tot ze gaar zijn.
Laat de muffins tien minuten in de vorm afkoelen en steek vervolgens met een mes voorzichtig rond de vormpjes om ze los te maken.
Serveer warm of op kamertemperatuur.
Garneer met een beetje roomkaas, peterselie en zalmreepjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van gerookte zalm kun je ook een andere gerookte vis gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cupcakes / Muffins
/
Kaas
/
Vis