Gerookte zalmmuffins met roomkaas

Gerookte zalmmuffins met roomkaas

Porties: 10 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 230 g roomkaas met zalmsmaak
  • 125 g roomkaas met kruiden
  • 125 ml room
  • 4 eieren
  • 45 g bloem
  • 100 g gerookte zalm heel fijn gesneden
  • 4 eetlepel(s) verse peterselie of dille fijngehakt
  • versgemalen peper
  • 30 ml citroensap
  • fijn geraspte citroenschil
  • houd een beetje roomkaas peterselie/dille en zalmreepjes apart voor de garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een muffinbakvorm goed in met olie.
  • Strooi wat bloem in de muffinvormpjes en schud de overtollige bloem er uit.
  • Meng de roomkaas en room. Voeg de eieren toe en meng goed.
  • Mix de bloem erdoor en vervolgens de zalm, peterselie (of dille), peper, citroensap en -schil en meng het geheel nog eens goed.
  • Schep het mengsel in de muffinvormpjes (vul elk vormpje voor drie kwart) en bak 20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Laat de muffins tien minuten in de vorm afkoelen en steek vervolgens met een mes voorzichtig rond de vormpjes om ze los te maken.
  • Serveer warm of op kamertemperatuur.
  • Garneer met een beetje roomkaas, peterselie en zalmreepjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

In plaats van gerookte zalm kun je ook een andere gerookte vis gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins / Kaas / Vis