Cocktail de concombre au gruyère

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 100 g gruyèrekaas
  • 1 deciliter mayonaise
  • 1 theelepel suiker
  • tomatenketchup
  • zout
  • peper
  • 100 g garnalen
  • 1 krop sla
  • 1 deciliter yoghurt
  • 1 citroen
  • dille

Instructies

  • Schil de komkommer en boor er met een parisienne steker balletjes uit.
  • Bestrooi deze met peper en zout.
  • Leg ze een uurtje op een vergiet, zodat het vocht eruit loopt.
  • Meng intussen de yoghurt en mayonaise.
  • Voeg suiker en citroensap erdoor.
  • Breng op smaak met een flinke scheut tomatenketchup, wat dille en zout en peper.
  • Leg in de coupes een blaadje sla en daarop de balletjes komkommer en de garnalen.
  • Snij de kaas in kleine stukjes en leg deze ook in de coupes.
  • Schenk er een lepeltje saus over en serveer met stokbrood en boter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch