Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Auberginedip met Sesamzaad
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Ovenschaal of bakblik
Koekenpan
vijzel
keukenmachine of staafmixer
serveerschaal
Ingrediënten
▢
2
aubergines
▢
4-8
shoarmabroodjes
▢
3
eetlepels
sesamzaad
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
zakje
verse koriander
15 g
▢
125
ml
crème fraîche
▢
2
eetlepels
limoensap
▢
2
eetlepels
olijfolie extra vierge
▢
Chilipoeder
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Dun schil de aubergines.
Leg de aubergines in een ovenschaal of bakblik en laat ze in de oven in ca.
45 minuten gaar worden, af en toe omkeren.
Snijd de shoarmabroodjes in 4 punten en bak ze de laatste 5 minuten in de oven mee.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin en laat het in een vijzel afkoelen.
Wrijf met een stamper van de vijzel het sesamzaad samen met de knoflook fijn.
Haal de aubergines uit de oven en snijd ze in grove stukken.
Pureer de aubergines met driekwart van de koriander in een keukenmachine of met een staafmixer.
Voeg de crème fraîche, limoensap en olijfolie toe en pureer het geheel tot een gladde massa.
Roer de sesampasta door de auberginepuree en breng de dip pittig op smaak met zout, peper en eventueel extra chilipoeder.
Schep de auberginepuree in een laag schaaltje en strijk het glad.
Bestrooi met chilipoeder en garneer met de rest van de koriander.
Serveer de auberginedip met de broodpuntjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze dip.
Voedingswaarden
Calories:
192
kcal
|
koolhydraten:
11
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.4
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Mediterraan
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch