Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Auberginepuree met Koriander en Citroen
Deze geroosterde auberginepuree is een heerlijke, frisse dip, perfect als bijgerecht of gezonde snack.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
snijplank
mes
Lepel
kom
vork
Ingredients
▢
1
grote
aubergine
▢
2
el
olijfolie
▢
2
teentjes
knoflook
geperst
▢
2
el
verse koriander
fijngehakt
▢
Sap van 1/2 citroen
▢
Cayennepeper
naar smaak
▢
Zout en peper
naar smaak
Instructions
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de aubergine op een bakplaat en rooster hem 30 minuten in de oven.
Laat de aubergine afkoelen.
Snijd de aubergine doormidden en schep met een lepel het vruchtvlees eruit.
Doe het vruchtvlees in een kom en prak het fijn met een vork.
Meng de olijfolie, knoflook, koriander en citroensap door de auberginepuree.
Breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.
Serveer koud.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze auberginepuree combineert goed met een frisse Sauvignon Blanc of een droge rosé.
Voedingswaarden
Calories:
80
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
1
g
|
Vet:
6
g
|
Zout:
0.4
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Saus
/
Tapas
Land van herkomst
Midden Oosten
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Picknick