Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Beenham met Artisjokken en Walnotendressing
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Vijzel of staafmixer,
grote schaal
Ingrediënten
▢
50
g
walnoten
▢
1
teentje
knoflook
gepeld
▢
1
eetlepel
grove mosterd
▢
4
eetlepels
sinaasappelsap
▢
8
eetlepels
olijfolie extra vierge
▢
2
blikken
artisjokharten à 400 g
uitgelekt
▢
300
g
beenham
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Stamp de walnoten met de knoflook fijn in een vijzel.
Voeg vervolgens de mosterd, sinaasappelsap en olijfolie toe en meng goed tot een dressing.
Als alternatief kun je alle voornoemde ingrediënten fijn pureren met een staafmixer.
Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Snijd de artisjokharten in dunne plakjes.
Verdeel de beenham over een grote schaal en leg er een dun laagje artisjokplakjes op.
Bedruppel de schotel royaal met de walnotendressing en bestrooi de artisjokken met extra versgemalen peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé zoals een Provence rosé past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
390
kcal
|
koolhydraten:
7
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
32
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Noten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Mediterraan
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koemelk allergie
/
Lactosevrij
/
Tarwevrij