Tomaatjes wassen, halveren en zaadjes met vocht eruit scheppen.
Zaadjes met vocht boven kommetje door zeef wrijven.
Azijn, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper naar smaak aan tomatenvocht toevoegen en tot dressing kloppen.
Tomaatjes in reepjes snijden.
Sjalot, avocado en tomaat door dressing scheppen en 30 minuten laten staan.
Grillplaat of grill voorverwarmen op hoogste stand.
Van brood 4 dikke sneetjes snijden.
Knoflook pellen en uitpersen boven kommetje.
Rest van olie erdoor roeren.
Sneetjes brood aan beide kanten bestrijken met knoflookolie en op grillplaat of onder hete grill ca.
3 minuten goudbruin roosteren, halverwege keren.
Op vier borden sneetje geroosterd brood leggen, rest van knoflookolie erover sprenkelen.
Rucolakers erboven van bedje knippen.
Avocadosalsa erop scheppen en direct serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Garneer met een paar extra rucolakers en een scheutje olijfolie voor een luxe uitstraling.Wijnadvies: Een frisse Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio of Vermentino past perfect bij de lichte smaken van avocado en tomaat.