Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Kastanjes met Serranoham en Rozemarijn
Porties:
8
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Stoomoven
Ingrediënten
▢
18
tamme kastanjes
▢
18
korte takjes
rozemarijn
▢
9
plakjes
serranoham
▢
Peper naar smaak
▢
Olijfolie
Instructies
Kruis de bovenkant van de kastanjes in met een scherp mesje en breng ze in een laagje water aan de kook.
Kook ze 8 à 10 minuten en neem de pan van het vuur.
Voor de stoomoven: 8 minuten op 100 °C.
Pel de kastanjes en laat ze afkoelen.
Halveer de plakjes serranoham in de lengte en bestrooi ze licht met witte peper.
Wikkel om elke kastanje een plakje ham en steek vast met een rozemarijntakje.
Dit gaat gemakkelijk omdat de kastanje gaar is.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kastanjes totdat de ham krokant is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht is heerlijk als bijgerecht bij diverse hoofdgerechten, vooral tijdens feestelijke gelegenheden.
Serveer de geroosterde kastanjes direct uit de pan voor het beste resultaat.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Tempranillo past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
95
kcal
|
koolhydraten:
11
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
5
g
|
Zout:
0.6
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Spanje
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij