Kastanjes met serranoham en rozemarijn

Geroosterde Kastanjes met Serranoham en Rozemarijn

Porties: 8
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 18 tamme kastanjes
  • 18 korte takjes rozemarijn
  • 9 plakjes serranoham
  • Peper naar smaak
  • Olijfolie

Instructies

  • Kruis de bovenkant van de kastanjes in met een scherp mesje en breng ze in een laagje water aan de kook.
  • Kook ze 8 à 10 minuten en neem de pan van het vuur.
  • Voor de stoomoven: 8 minuten op 100 °C.
  • Pel de kastanjes en laat ze afkoelen.
  • Halveer de plakjes serranoham in de lengte en bestrooi ze licht met witte peper.
  • Wikkel om elke kastanje een plakje ham en steek vast met een rozemarijntakje.
  • Dit gaat gemakkelijk omdat de kastanje gaar is.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kastanjes totdat de ham krokant is.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Dit gerecht is heerlijk als bijgerecht bij diverse hoofdgerechten, vooral tijdens feestelijke gelegenheden.
  • Serveer de geroosterde kastanjes direct uit de pan voor het beste resultaat.

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Tempranillo past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 95 kcal | koolhydraten: 11 g | Protein: 3 g | Vet: 5 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Varkensvlees
Land van herkomst Spanje
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij