Zet elke kweepeer op een stuk aluminiumfolie en bestrijk ze met honing.
Meng de honing, citroenschil en boter en vul hiermee de kweeperen.
Vouw de folie luchtig om de kweeperen en zet ze 60 minuten in de oven bij 160 °C.
Meng ondertussen 3 eetlepels melk met de maizena, suiker en eigeel.
Verwarm de rest van de melk langzaam met het merg uit de vanillepeul en de opengesneden peul.
Haal de melk van het vuur zodra deze kookt en giet langzaam, al roerend, het maismeelmengsel erbij.
Laat de saus afkoelen.
Serveer de kweeperen met de saus.
Gebruik eventueel vanillesuiker in plaats van vanillepeul en verminder dan de suiker in de saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Garneer met geroosterde amandelschilfers of een snufje kaneel voor extra aroma.Wijnadvies:Een lichtzoete dessertwijn zoals een Muscat of een Spätlese past uitstekend bij dit gerecht.