Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Maïskolven met Cheddar
Porties:
6
stuks
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Barbecue
Ingrediënten
▢
6
jonge maïskolven
schutbladeren en draden verwijderd
▢
150
gram
boter
▢
Zout naar smaak
▢
75
gram
geraspte cheddarkaas
Instructies
Bestrijk de maïskolven met boter en bestrooi ze met zout en geraspte cheddar.
Verpak elke kolf afzonderlijk in een dubbele laag aluminiumfolie.
Leg de pakjes 15-20 cm boven de houtskool op de barbecue.
Rooster de maïskolven 15-20 minuten tot de maïs gaar en de kaas gesmolten is.
Keer de pakjes elke 3-4 minuten.
Serveer de maïskolven direct van de barbecue.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
21
g
|
Zout:
0.6
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Bijgerecht
/
Groenten
/
Kaas
Land van herkomst
America
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch