Doe alle ingrediënten voor de soep behalve de bouillon en room in een bakblik.
Meng de groenten goed, bestrooi met zout en peper en besprenkel met olijfolie.
Rooster de groenten 25-30 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn.
Breng 1,25 liter bouillon aan de kook en voeg de 450 ml room toe.
Voeg de geroosterde groenten toe en laat zachtjes sudderen.
Giet de resterende 250 ml bouillon in het bakblik, roer aanbaksels los en voeg toe aan de soep.
Pureer de soep glad en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm olie in een frituurpan tot 190 °C.
Snijd de groente met een dunschiller in lange repen.
Frituur de groenten tot ze goudbruin zijn en laat uitlekken op keukenpapier.
Klop de room tot zachte pieken en meng met het citroensap.
Serveer de soep in kommen met een lepel citroenroom en wat groentechips bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Garneer met extra tijmblaadjes en een drizzle olijfolie voor een feestelijke presentatie.Wijnadvies: Een volle, houtgerijpte Chardonnay past perfect bij de romigheid van deze soep.