Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Pompoen Lasagne
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
grillpan
Hapjespan
ovenschaal
Ingrediënten
▢
1
kg
pompoen in parten
5 cm
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
2
uien
gesnipperd
▢
400
g
rundergehakt
▢
1
blik
tomatenblokjes
400 g
▢
1
zakje
bechamelsaus
▢
500
ml
melk
▢
1
pak
lasagnevellen
250 g
Instructies
Verwijder de pompoenpitten en schil de parten.
Snijd ze in de lengte in plakken van 1 cm dik.
Bestrijk de plakken dun met 2 eetlepels olie en rooster ze in gedeelten in een hete grillpan in 8-10 minuten bruin en gaar.
Keer halverwege.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Verhit in een hapjespan 1 eetlepel olie en fruit de ui glazig.
Voeg het gehakt toe en bak op hoog vuur rul.
Schenk de tomatenblokjes met vocht erbij, voeg naar smaak zout en peper toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met melk.
Maak in een ingevette ovenschaal laagjes van gehaktsaus, lasagnevellen en pompoen.
Schep de rest van de bechamelsaus tussen de pompoenplakken.
Leg hierop weer een laag lasagnevellen en de rest van de gehaktsaus.
Strijk de rest van de bechamelsaus erover uit en leg de rest van de pompoenplakken erop.
Bak de lasagne in het midden van de oven gedurende 35-40 minuten, tot deze gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Merlot past goed bij de rijke smaken van deze pompoen lasagne.
Voedingswaarden
Calories:
650
kcal
|
koolhydraten:
65
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
Land van herkomst
Italië