Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Portobello met Indiase Basmatirijst
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
13
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Wok
Ingrediënten
▢
2
portobello paddestoelen
▢
3
eetlepels
roerbakolie
▢
Zout
▢
Peper
▢
400
g
Indiase wokgroenten
▢
350
g
voorgekookte basmatirijst
▢
7½
gr
verse koriander
▢
150
g
milde yoghurt
Instructies
Breek de steel van de portobello's af en veeg de paddenstoelen schoon.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel roerbakolie en bak de portobello's 8 minuten op matig vuur, halverwege omdraaien.
Breng op smaak met zout en peper.
Verhit in een wok 2 eetlepels roerbakolie en roerbak de groentemix uit de schaal Indiase wokgroenten 4-5 minuten.
Verwarm in de magnetron de basmatirijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Knip de koriander fijn en roer deze met 1-2 eetlepels water door de yoghurt.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Meng de rijst met currysaus en cashewnoten (uit de schaal wokgroenten) door de groenten.
Verdeel de rijst met wokgroenten over twee borden.
Snijd de portobello's in plakken en leg ze er bovenop.
Druppel de yoghurtsaus eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij de aardse smaken van de portobello's en de kruidige rijst.
Voedingswaarden
Calories:
580
kcal
|
koolhydraten:
62
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
32
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
Land van herkomst
India
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch
/
Zout arm