Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Pruimen met Amandelspijs
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
Oven
Ingrediënten
▢
8
verse
pruimen
▢
Sap van ½ citroen
▢
1
theelepel
gemberpoeder
▢
150
gram
kant-en-klare amandelspijs
▢
25
gram
koude roomboter
▢
½
liter
vanilleroomijs
Instructies
erwarm de oven voor op 200°C.
Halveer de pruimen en verwijder de pitten.
Leg de pruimen met de bolle kant naar beneden in een ovenschaal.
Besprenkel het snijvlak van de pruimen met citroensap en bestrooi met gemberpoeder.
Vorm 16 kleine balletjes van de amandelspijs en duw ze in de holtes van de pruimhelften.
Verdeel de boter in kleine vlokjes over de pruimen.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de pruimen ongeveer 15 minuten.
Haal het vanilleroomijs uit de vriezer en laat het iets zachter worden.
Verdeel de warme pruimen over vier borden.
Schep met een ijsboltang 4 bolletjes vanilleroomijs naast de pruimen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt dit gerecht ook bereiden met verse abrikozen, nectarines of perziken.
Een dessertwijn zoals een zoete Riesling of een Moscato d'Asti past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Snel te maken