Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Rode Bieten Salade met Amandelen en Sinaasappelvinaigrette
Een heerlijke rodebietensalade....net weer even anders.........
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Bakplaat
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
4
middelgrote
rode bieten
gewassen en in vieren gesneden
▢
4
sjalotten
gepeld en in vieren gesneden
▢
1
dessertlepel
komijnzaadjes
▢
Olijfolie
Voor de vinaigrette:
▢
1
eetlepel
citroensap gemengd met sinaasappelsap
▢
1
dessertlepel
honing
▢
75
ml
olijfolie
▢
1
dessertlepel
geraspte sinaasappelschil
▢
½
theelepel
zout
▢
Mespunt
versgemalen zwarte peper
Extra:
▢
Handjevol
blanke amandelen
geroosterd
▢
1
eetlepel
fijngehakte peterselie
Instructies
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Bedek een bakplaat met aluminiumfolie, laat de randen daarvan een beetje overhangen.
Verspreid de stukken rode biet, sjalot en komijnzaadjes over het midden van de bakplaat.
Giet er wat olijfolie overheen, bestrooi met peper en zout, en meng alles goed door elkaar.
Laat het geheel ongeveer 45 minuten bakken in de oven tot de rode bieten zacht zijn.
Vinaigrette:
Maak ondertussen de vinaigrette in een kom.
Klop citroen- en sinaasappelsap, honing, sinaasappelrasp, de helft van de gehakte peterselie, peper en zout door elkaar.
Voeg beetje bij beetje olijfolie toe en klop alles goed door elkaar.
Samenvoegen:
Voeg de nog hete geroosterde rode bieten en sjalotten toe aan de vinaigrette en meng alles goed.
Bestrooi de salade met geroosterde amandelen, de rest van de gehakte peterselie en extra sinaasappelrasp.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke geroosterde rode bietensalade als bijgerecht of als lichte maaltijd. Perfect voor een gezonde en smaakvolle ervaring.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Noten
/
Salade
Land van herkomst
Marokko