Recepten

Geroosterde rode bieten salade

Geroosterde rode bieten salade

Een heerlijke rodebietensalade….net weer even anders………
Recept categorieën Groenten, Noten, Salade
Land van herkomst Marokko
Aantal porties: 4 personen

Van wie is dit recept: Amber 50plusser.nl
Deel dit recept op jou Facebook

Print dit recept

———————————————————————————————

Ingrediënten:

Voor de vinaigrette:

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bedek een bakplaat met aluminiumfolie laat de randen daarvan een beetje overhangen.
  • Verspreid de stukken rode biet, de stukken sjalot en de komijnzaadjes over het midden van de bakplaat.
  • Giet er wat olijfolie overheen, bestrooi met peper en zout en vermeng alles met elkaar.
  • Laat het geheel ongeveer 45 minuten bakken in de oven tot de rode bieten zacht zijn.

Maak ondertussen de vinaigrette:

  • Vermeng in een kom met een garde het citroen/sinaasappelsap, de honing, de sinaasappelrasp, de helft van de gehakte peterselie en peper en zout met elkaar.
  • Giet er beetje bij beetje de olijfolie bij en klop alles goed door elkaar.
  • Doe er dan de nog hete geroosterde rode bieten / sjalotten bij vermeng alles goed en bestrooi met de geroosterde amandelen, de rest van de gehakte peterselie en wat overgebleven sinaasappelrasp.

———————————————————————————————



Deel dit lekkers op Facebook
Print dit recept