Geroosterde rode bieten salade
Geroosterde rode bieten salade
Een heerlijke rodebietensalade….net weer even anders………
Aantal porties: personen
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook
———————————————————————————————
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 4 rode bieten (rauwe middelgrote / gewassen en in vieren gesneden)
- 4 sjalotten (gepeld en in vieren gesneden)
- 1 dessertlepel komijnzaadjes
- olijfolie
Voor de vinaigrette:
- 1 eetlepel(s) citroen (gemengd met sinaasappelsap)
- 1 dessertlepel honing
- 75 ml. olijfolie
- 1 dessertlepel geraspte sinaasappelschil
- ½ theelepel zout
- mespunt versgemalen zwarte peper
- 1 handjevol blanke amandelen (geroosterde )
- 1 eetlepel(s) peterselie (fijngehakt)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bedek een bakplaat met aluminiumfolie laat de randen daarvan een beetje overhangen.
- Verspreid de stukken rode biet, de stukken sjalot en de komijnzaadjes over het midden van de bakplaat.
- Giet er wat olijfolie overheen, bestrooi met peper en zout en vermeng alles met elkaar.
- Laat het geheel ongeveer 45 minuten bakken in de oven tot de rode bieten zacht zijn.
Maak ondertussen de vinaigrette:
- Vermeng in een kom met een garde het citroen/sinaasappelsap, de honing, de sinaasappelrasp, de helft van de gehakte peterselie en peper en zout met elkaar.
- Giet er beetje bij beetje de olijfolie bij en klop alles goed door elkaar.
- Doe er dan de nog hete geroosterde rode bieten / sjalotten bij vermeng alles goed en bestrooi met de geroosterde amandelen, de rest van de gehakte peterselie en wat overgebleven sinaasappelrasp.
———————————————————————————————
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook