Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Salami met Prei en Knoflook
Een snel en smaakvol borrelhapje: geroosterde salami met prei en knoflook. Dit gerecht combineert hartige salami met knapperige prei en goudbruine knoflook voor een heerlijk warm hapje, perfect voor elke gelegenheid.
Porties:
4
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
koksmes
Koekenpan
snijplank
Ingrediënten
▢
1
prei
▢
3
teentjes
knoflook
▢
200
g
salami
Instructies
Snijd de prei in stukjes van ongeveer 5 cm lang en verdeel deze in dunne reepjes.
Pel de knoflookteentjes en snijd ze in plakjes.
Snijd de salami in plakken van 1 cm dik en vervolgens in dobbelsteentjes.
Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur en rooster de prei en knoflook in ongeveer 5 minuten goudbruin.
Voeg de salami toe aan de pan en bak deze al omscheppend nog 3 minuten mee, totdat de salami licht krokant is.
Serveer de geroosterde salami met prei en knoflook warm als borrelhapje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een droge rode wijn zoals een Chianti, die de hartige en knoflookrijke smaken van de salami complimenteert.
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
3
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Fingerfood
/
Tapas
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
/
Snel te maken
/
Winter
/
Zomer