Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Shakshuka met Mediterrane Kruiden
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
uien
in halve ringen
▢
2
teentjes
knoflook
in dunne plakjes
▢
½
aubergine
in blokjes
▢
2
paprika's
in grove repen
▢
4
tomaten
grof gesneden
▢
Gesneden peterselie en koriander
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
½
theelepel
komijnzaad
▢
½
theelepel
harissa
▢
1
theelepel
suiker
▢
4
eieren
Instructies
Rooster de komijnzaadjes in een ruime pan.
Voeg vervolgens de olijfolie toe, samen met de ui en knoflook.
Bak dit gedurende 5 minuten, zodat de suikers loskomen.
Voeg de paprika, aubergine en suiker toe, en bak tot ze beginnen te kleuren.
Meng de harissa met de tomaten en voeg toe aan de pan.
Breng op smaak met peper en zout.
Verlaag het vuur en laat dit ongeveer 15 minuten sudderen.
Verhoog het vuur en maak met een lepel 4 kommetjes waarin je de eieren breekt.
Bestrooi met zout en peper en dek de pan af.
Laat zachtjes koken tot de eieren beginnen te stollen, waarbij je ervoor zorgt dat de dooier lopend blijft.
Bestrooi met gehakte peterselie en koriander.
Serveer met een lekker stuk brood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Beaujolais, past goed bij de rijke smaken van de kruiden en groenten.
Voedingswaarden
Calories:
230
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Arabisch
/
Israel
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch