Shakshuka

Geroosterde Shakshuka met Mediterrane Kruiden

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 uien in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook in dunne plakjes
  • ½ aubergine in blokjes
  • 2 paprika’s in grove repen
  • 4 tomaten grof gesneden
  • Gesneden peterselie en koriander
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel komijnzaad
  • ½ theelepel harissa
  • 1 theelepel suiker
  • 4 eieren

Instructies

  • Rooster de komijnzaadjes in een ruime pan.
  • Voeg vervolgens de olijfolie toe, samen met de ui en knoflook.
  • Bak dit gedurende 5 minuten, zodat de suikers loskomen.
  • Voeg de paprika, aubergine en suiker toe, en bak tot ze beginnen te kleuren.
  • Meng de harissa met de tomaten en voeg toe aan de pan.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verlaag het vuur en laat dit ongeveer 15 minuten sudderen.
  • Verhoog het vuur en maak met een lepel 4 kommetjes waarin je de eieren breekt.
  • Bestrooi met zout en peper en dek de pan af.
  • Laat zachtjes koken tot de eieren beginnen te stollen, waarbij je ervoor zorgt dat de dooier lopend blijft.
  • Bestrooi met gehakte peterselie en koriander.
  • Serveer met een lekker stuk brood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn, zoals een Beaujolais, past goed bij de rijke smaken van de kruiden en groenten.

Voedingswaarden

Calories: 230 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 8 g | Vet: 16 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 7 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Ei / Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Arabisch / Israel
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch