Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Stokvis
met aardappelengnocchi in tomatensaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
aardappels
afkokende
▢
200
gram
bloem
▢
50
gram
groene olijven
▢
1
klein
ei
▢
¾
pot
gekruide Italiaanse tomatensaus
▢
1
kg
stokvis
geweekte
▢
1
klein potje
kappertjes
▢
zout
▢
olijfolie
▢
balsamicoazijn
▢
bladpeterselie
▢
zout
▢
peper uit de molen
Instructies
Kook de aardappelen in de schil gaar, pel ze, stamp ze fijn,
Wrijf ze door een zeef en vermeng ze nog warm met de helft van de bloem, een snuf zout en het ei.
Kneed het geheel tot een kleverig deeg en werk er in delen de rest van de bloem door.
Vorm het deeg tot een 2 cm dikke rol en snijd die in stukken van 2 cm.
Rol de stukjes voor een leuke structuur met een vork, wentel ze één voor één door de bloem en kook ze met een paar tegelijk 5 minuten.
Schep ze in lagen met de tomatensaus in een ovenschaal.
Snijd de stokvis in mooie stukken en wentel die door bloem.
Strijk in een passende grillschotel 3 eetlepels olijfolie en 1 teen knoflook uit,
Leg de visstukken erin en besprenkel die met 4 eetlepels olijfolie, 2 tenen knoflook uit de pers en 1½ eetlepel balsamicoazijn.
Schep de olijven en de kappertjes erbij, strooi er wat peterselie, zout en peper over en zet de schotel 1 uur in een oven van 200°C.
Schakel na 30 minuten terug naar 175°C.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Saus
/
Vis
Land van herkomst
Hongarije
Feestdagen etc
Oud & Nieuw