Voeg ze toe aan een schaal samen met de peterselie, laurier, tijm, foelie, peper, zout en een liter water om de groentebouillon te maken.
Gaar de bouillon afgedekt 15 minuten in de magnetron op 850 W.
Bewaar de bouillon op kamertemperatuur tot verder gebruik.
Verwarm de oven voor op 220°C met de magnetronfunctie.
Halveer de tomaten en snijd de paprika.
Verdeel ze samen met de gepelde knoflook over een ovenschaal.
Besprenkel met olijfolie, zout, peper, suiker en balsamicoazijn.
Rooster de groenten in de oven met magnetronfunctie op 220°C en 300 W gedurende 10 minuten.
Roer de groenten om en rooster ze nog eens 10 minuten.
Pureer de geroosterde tomaten met de groentebouillon.
Rijg de mozzarella en basilicumblaadjes om en om aan satéstokjes.
Serveer de soep in warme soepkommen en leg de mozzarella-basilicumprikkers op de kommen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bereidingstips:
Deze soep wordt niet gezeefd, waardoor hij lekker gebonden blijft en alle smaken behouden blijven. Extra gezond, ook voor kinderen. Wijnadvies: Serveer met wat glutenvrij brood.Als wijnadvies past een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino goed bij de Mediterrane smaken van deze soep.