Geroosterde tomatensoep

      Geen reacties op Geroosterde tomatensoep

 

Geroosterde tomatensoep

Geroosterde tomatensoep

Recept afdrukken
CategorieSoepen
KeywordVegetarisch
porties8
AuteurMiele.nl

ingrediënten

Groentebouillon:

  • 500 gram verse soepgroenten wortel, prei, paprika, ui, venkel
  • 1 blokje tuinkruidenbouillon
  • 4 takjes peterselie
  • peper & zout
  • 1 blaadje laurier
  • 2 takjes tijm
  • 1 blaadje foelie

Geroosterde tomaten:

Garnering:

  • 200 g mozzarella
  • 7 takjes basilicum

Extra nodig:

Bereidingswijze

  • Reken voor 1 liter bouillon op 500 g verse (soep)groenten. Maak de groenten schoon, snijd ze in blokjes en leg ze in een schaal. Voeg de peterselie, blaadje laurier, takjes tijm en 1 blaadje foelie toe. Breng op smaak met peper en zout en voeg een liter water toe.
  • Gaar afgedekt 15 minuten in de magnetron op 850 W. Bewaar de bouillon tot verder gebruik op kamertemperatuur.
  • Verwarm de oven met magnetron voor op Hetelucht Plus op 220 °C.
  • Halveer de tomaten en snijd de puntpaprika, verdeel ze met de gepelde knoflook over een ovenschaal en besprenkel ze met de olijfolie, zeezout, peper, suiker en de balsamicoazijn.
  • Stel de oven met magnetron in op de combinatiestand Hetelucht Plus 220 °C en 300 W.. Stel de tijd in op 10 minuten.
  • Roer de tomaten om en rooster ze nog een keer gedurende 10 minuten.
  • Pureer de geroosterde tomaten met de groentenbouillon.
  • Steek de mozzarella met de blaadjes basilicum om en om aan de satéprikkers. Serveer de soep in warme soepkommen en leg de prikkers op de kommen.
  • Bereidingstips
  • Deze bouillon zeven we niet. Zo is de soep lekker gebonden en blijven alle smaken bewaard. Extra gezond, ook voor kinderen.

Tips / Opmerkingen

Serveer er wat brood bij.